vineri, 8 octombrie 2010

O noua sansa la viata

  Numele meu este Simion Catalin George, sunt nascut, crescut si scolit in Bucuresti.
Am 26 de ani, nascut pe 6 septembrie 1983.
Doresc sa va prezint in urmatoarele randuri istoricul problemei mele.
La mijlocul lunii iunie m-am prezentat la o clinica privata pentru o simpla durere de burta si pentru care am primit tratament. Dar cum nu mai facusem analizele de mult timp, am cerut si o investigatie amanuntita (hemograma, calciu, colesterol, etc).
La primirea rezultatelor doamna doctor a spus ca este o eroare a dispozitivelor de analizare; toate valorile din hemograma fiind sub limita inferioara admisa. Am repetat investigatiile de trei ori pana cand am ajuns la Spitalul Universitar.
Aici, dupa ce am aratat analizele efectuate pana atunci, o doamna doctor mi-a spus direct ca trebuie sa-mi efectueze o analiza de maduva si ca trebuie sa ma interneze imediat, fara a-mi comunica ce anume as avea.
In data de 22 iunie m-am internat, iar pe 23 iunie 2010 am primit ingrozitorul diagnostic, Leucemie acuta mieloblastica. Vestea a venit ca o lovitura de pumnal, am simtit o transpiratie rece cum imi acopera corpul. Doamna doctor, cu un glas bland imi explica ce anume inseamna aceasta boala, dar eu nu mai auzeam nimic, singurul cuvant pe care il simteam suflat pe la ureche fiind Leucemie…
M-am asezat in pat in salonul meu de la etajul 12 si, secat de lacrimi, tot mi-am facut scenarii: de unde a aparut, cum a aparut, m-am stresat prea tare cu serviciul, in viata personala…Nu credeam ca am asa ceva.
Tot ii spuneam doamnei doctore ca este posibil ca valorile acelea mici sa fie de la durerea de stomac avuta si ca acum corpul lupta cu infectia de acolo si din cauza aceasta am valorile scazute! Ma agatam de orice posibilitate gandita de mine. Dar doctorii stiu mai multe decat pacientii. Mult mai multe…
Am inceput tratamentul de chimioterapie in data de 25 iunie. Sapte fiole a cate 500 ml fiecare de citostatice administrate intravenos, cate una la fiecare 24 de ore.
Citostaticul reprezinta practic o otrava destinata uciderii celulelor canceroase din corp, dar in acelasi timp ataca cu aceeasi putere si celulele sanatoase.
Prima faza a tratamentul a decurs bine, daca nu iau in calcul pierderea poftei de mancare, pierderea gustului, stari febrile si stari permanente de greata. A durat trei saptamani si 3 zile.
In urma primului tratament am reusit sa reduc numarul celulelor canceroase la un procent mai mic decat cel initial.
Ulterior mi s-a adus la cunostinta faptul ca a aparut o modificare genetica la nivelul cromozomului 11, pronosticul bolii mele fiind unul nefavorabil, si mi s-a indicat un transplant de celule stem.
Din pacate singurul meu frate s-a dovedit a fi incompatibil si doctorii mi-au spus ca acest tip de transplant se poate face doar in afara Romaniei, deoarece in mometul de fata in tara noastra pot fi realizate doar transplanturi de la donatori inruditi, compatibili 100%. In clinicile din afara tarii se poate realiza si un transplant de la donatori neinruditi, acestea avand acces la registrul mondial de donatori.
In momentul de fata sunt internat la Spitalul Universitar, unde continui faza a doua a tratamentului, fiind identica cu prima, dar cu efecte mai violente. Am trecut de faza cu citostatice iar acum astept, sub supravegherea medicului, sa creasca iar valoarea celulelor sanatoase si sa scada cele bolnave, pentru a putea sa beneficiez de acest transplant.

Mai jos gasiti toate actele (analize compatibilitate cu fratele meu, biletele de externare, analizele de maduva):

Compatibilitate STEM cu fratele meu:
Compatibilitate Stem
Biletele de externare:
Iesire 1
Iesire 2
Iesire 3

Analize maduva:
Analize1
Analize2

27 de comentarii:

  1. Bonjour Catalin,
    Juste un petit mot pour te dire que nous sommes tous avec toi. Courage.
    C'est une épreuve mais il te faut lutter même si cela ne doit pas être facile tous les jours.

    A très bientot

    RăspundețiȘtergere
  2. Catalin sa nu-ti pierzi speranta si credinta..Toti suntem alaturi de tine.Sper din tot sufletul sa te faci bine!!!Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnul este acelasi,nu se schimba...EL face minuni si vindeca asa cum o facea acum 2000 ani. Crede in Domnul Iisus,in ce poate sa faca...cere-I sa te ajute,sa te vindece. Vei fi in rugaciunile mele! daca vei face transplantul in Italia-Nord,o pot ajuta pe mama ta(sau cel ce iti va fi aproapein acea perioada cu cazarea....Domnul sa te binecuvanteze si sa te vindece

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am cancer in stadiul 4 si inca nimeni dintre apropriati nu au observat si nici nu am de gand se le spun. Imi astept ceasul...

    RăspundețiȘtergere
  5. O sa fie bine Cata o sa vezi pup :-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici nu stiu ce as putea sa-ti scriu....scriu...sterg si tot asa!
    Sper sa te faci bine Catalin!

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut Catalin,

    N-am cuvinte sa iti spun ce rau imi pare pentru acest necaz.
    Sunt alaturi de tine si sper din toata inima sa te faci bine si sa revii sanatos printre colegi.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu te gandesti niciodata ca se poate intampla celor dragi. Nu iti dai seama cat iubesti viata si oamenii pana nu treci prin teama ca nu o sa mai fie la fel.
    Curajul tau ne face pe toti sa fim mai buni.....

    Norvegia...balene... nu uita!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu cred ca exista cuvinte care sa exprime ceea ce simt pentru tine si nu vreau sa lasam acest "obstacol" sa stea in calea fericirii noastre. Trebuie sa ne pastram optimismul si increderea ca impreuna vom reusi sa mergem mai departe. Iti sunt alaturi familia, prietenii, colegii...

    RăspundețiȘtergere
  10. Sanatate multa! Un numar de sms pentru mici donatii, ar fii minunat pentru cei care nu ne putem permite foarte mult financiar.Vera,astept cu nerabdare sa izbutesti cu formalitatile in legatura cu acest lucru.Te imbratisez,Catalin.Dumnezeu sa te ocroteasca si sa-ti dea biruinta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Multa sanatate varule!!! Sa fii tare si vei trece cu bine peste tot. Noi suntem alaturi de tine si asteptam numai vesti din cele mai bune.
    Aici de departe suntem cu sufletul alaturi de tine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut Catalin,

    Suntem toti alaturi de tine si peste masura de optimisti. Nu ai voie sa uiti toate momentele frumoase pe care le-ai petrecut pana acum si sa ai incredere ca in scurt timp vor urma altele si altele, mult mai frumoase si mai fercite, iar viata de dinainte va reveni. Mai este nevoie de putina rabdare, ce a fost greu a trecut. Fi puternic si ai incredere ca totul se va rezolva.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Cata,
    vroiam sa stii ca iti simtim foarte mult lipsa si ca abia asteptam sa te faci bine.

    Nu exista zi in care sa nu ne gandim la tine, la ce faci, la cum te mai simti si la ce putem face ca sa te ajutam sa treci mai usor peste acest "obstacol", cum ii spune Laura.
    Cu totii suntem alaturi de tine si Doamne ajuta sa fie totul bine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut Cata,
    In primul rand sa stii ca multa lume este alaturi de tine!

    De cand mi-a povestit Ancuta ma tot gandesc ce am putea face sa venim putin in ajutorul tau. In domeniul in care lucrez eu pot incerca sa obtin de la operatorii de telefonie un numar de SMS dinacela de donatii. Insa acestia vor neaparat ca numarul sa aiba promovare nationala TV / RADIO. Incerc sa intreb in stanga, in dreapta, cam ce am putea face!
    Promit sa ma zbat si eu alaturi de tine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sumo,
    ce suma de bani trebuie sa strangi ?

    RăspundețiȘtergere
  16. 'E inefabil ce simt si gandesc in momentul in care scriu aceste randuri, dar cred cu tarie ca vei invinge lupta cu acesta boala, nu te lasa deznadajduit. Sunt alaturi de tine, de Laura si de famile ( multe aprecieri pt Alex), nu-ti pierde speranta cei buni intotdeauna reusesc, iar tu esti unul dintre ei!!
    La multi ani iti doresc, mai ales ca azi e si ziua ta. Multa Sanatate!!
    Doamne, ajuta sa treci cu bine peste aceasta cruda incercare! Sa auzim numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  17. Citeste mai multe despre cazul lui Catalin AICI : http://www.sroscas.ro/site/2010/09/03/o-donatie-pentru-o-sansa-la-viata-ajuta-l-pe-catalin/

    RăspundețiȘtergere
  18. Catalin incearca sa te interesezi cum poti beneficia de donatii prin sms...eventual o sa ma interesez si eu si o sa revin cu un comentariu in speranta ca il vei citi! Cred ca este o idee mai buna deoarece e chestie de maxim un minut sa trimiti un sms ...astfel facand o donatie !!! mi se pare mai la indemana pentru ca nu stiu cati oameni sunt dispusi sa mearga la banca pentru a pune bani in conturile facute pentru a te ajuta!!! Eu sper din tot sufletul sa fie totul bine...am 23 de ani si ma gandesc cu groaza la ceea ce traiesti acum.....iti doresc toate cele bune si multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  19. Ceau Cataline,
    ma intreb daca nu se poate face in tara o incercare de a gasi donatorul potrivit pt celulele de care ai nevoie ? adica mai multi oameni sa faca teste pt a vedea daca se potrivesc celulele..?
    crezi ca ar fi posibil asa ceva ?
    Nu iti pierde speranta,indrasneste sa crezi si fa asta ca un invingator !

    RăspundețiȘtergere
  20. Curaj, curaj si credinta, acestea trebuie sa-ti fie baza, stiu ca nu e usor, si eu am trecut prin astea, a fost greu la inceput, dar ma gandeam mereu cum se simt cei care au numai o zi... si asa am prins curaj sa pot trece peste tot . Sa fi curajos si sa lupti. LA MULTI ANI!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna Cata.. Sunt Andreea de la Cirligele, vecina bunicii tale. Imi amintesc cum vara trecuta vorbeam printre altele cu fratele tau, Alex, si despre tine, fara sa banuim nimic atunci despre ce avea sa ti se intample intr-un timp atat de scurt. Trebuie sa recunosc faptul ca, desi nu ne-am vazut foarte des si nu am discutat foarte multe, eu va indrageam foarte tare pe amandoi pentru ca sunteti doi baieti cu totul deosebiti, cum nu intalnesti la tot pasul. Tocmai de aceea, acum, trebuie sa ma crezi ca imi este foarte greu sa astern aceste randuri si sa-ti adresez, poate cuvinte de incurajare, pe care mi-as fi dorit din suflet sa ti le spun in alt context. Am aflat si noi in urma cu doua zile prin ceea ce treci si prin ceea ce a lasat Dumnezeu sa ti se intample.... Nu iti pierde niciodata increderea in tine si in Cel de Sus!!! Tu esti un baiat foarte puternic, ai realizat multe lucruri frumoase pana acum si sunt sigura ca ele nu se sfarsesc aici. Lupta in continuare cu toate fortele, nu te descuraja si nu obosi niciodata sa speri pentru ca sunt sigura ca intr-o buna zi vei fi din nou acel CATALIN sanatos si plin de viata!! Iti doresc din suflet multa sanatate si noroc sa poti face operatia de care ai atata nevoie!! Cu totii suntem cu sufletele alaturi de tine si de familia ta si ne rugam sa depasesti cu succes drumul tau catre VINDECARE!!! DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI SA FIE MEREU CU TINE! TE PUP (SI PE TOTI AI TAI) :*:*:X:X

    RăspundețiȘtergere
  22. Multa sanatate si sa invingi boala . Stie cineva cum se poate face un link catre un blog (eu am un blog destul de vizitat si ma gandeam sa punem cazul lui Cata acolo )

    RăspundețiȘtergere
  23. Catre toti vizitatorii acestui blog, dar mai ales catre Catalin, doresc sa imi cer milioane de scuze pentru problemele tehnice suferite in ultimele 3 zile. Un prieten intr-un acces de inteligenta s-a gandit sa stearga cateva bloguri de pe serverul initial. Din pacate se pare ca si blogul nostru era printre ele si a fost sters. Am reusit sa salvez datele importante din back-up si le-am re-urcat aici manual. Din nou imi cer mii de scuze fata de Catalin si imi asum vina 100%. Insanatosire grabnica !!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Salut Cata,
    Iti doresc sa invingi boala, ultima data tin minte ca te am sunat si iesisei din spital. Te am vazut aseara la tv si apoi am vorbit cu Badika si cu Grigo la tel, nu am stiut ca este asa grav. Sper ca Dumnezeu sa te ajute sa invingi boala.
    Mustata

    RăspundețiȘtergere
  25. Aurelia Chiru Stiu ca pare de necrezut insa confirm ca reteta Monicai Tatoiu face minuni, PE LANGA TRATAMENTUL DAT DE MEDICI. Am gasit-o la targul de paine (150 lei doua borcane mari) si i-am dat-o unui baiat bolnav de leucemie care de doi ani se tot chinuie la Fundeni cu citostatice. Saptamana trecuta i-au iesit pentru prima data analizele foarte bune de parca nu avea leucemie .Nu inteleg de ce sunt atatea discutii impotriva unor produse naturale care sunt bune oricum pt imunitate daca nu esti alergic la polen. Cand doctora l-a intrebat daca a luat ceva el nu i-a spus adevarul ca sa nu o supere ca stia ca nu este de acord.

    RăspundețiȘtergere
  26. http://www.facebook.com/pages/Maria-Dinulescu/56674662492?ref=ts

    RăspundețiȘtergere